קרדיט: hainskynairosta.co.il

עד כמה מטבח מאורגן ופונקציונלי של מסעדה קשור ישירות לאופן שבו העסק פועל בכללותו? מטבח פונקציונלי מאפשר זרימת עבודה יעילה יותר ותפוקה גבוהה יותר מהצוות אם המטבח מתוכנן היטב. המונח "מטבח מסחרי" מעלה בדרך כלל תמונות של מכשירי חשמל ענקיים כמו כיריים, מקפיא לעסק ותנורים גדולים. יש הרבה יותר במטבח מסחרי אמיתי מאשר מכשירי החשמל והטבחים שעובדים שם. המפתח למטבח מתפקד היטב הוא פריסה מסודרת שמפיקה את המרב מכל רכיב. נוסף על כך, פריסת המטבח באופן מסויים עשויה לשקף את הנושא או הסגנון הכללי של העסק.

עיצוב מטבחים לשימוש מסחרי

כשמדובר בפריסת מטבח מסחרי, אין כאן פתרון קסם. מכיוון שאין שני עסקים בתחום שירותי מזון זהים, עליכם לבחור כיצד המטבח שלכם יתפקד כדי להשיג את המטרות שלכם. עם זאת, ישנן מספר פריסות פשוטות של מטבחים מסחריים שעושים עבודה טובה בשילוב ציוד וריהוט מטבח יעיל ופונקציונלי.

על ידי סידור מרכיבי המטבח השונים, כמו למשל שולחן עם כיור נירוסטה, לאורך קירות ההיקף של המטבח ברצף הנכון מאפשרת לשמור על זרימה מעגלית. פריסה בסגנון אי יכולה להכיל מגוון רחב של מכשירי בישול. אך אין פריסה טובה ומוצלחת יותר שמותאמת במיוחד לשטח המטבח של המסעדה שלכם. על ידי ייצור משטחי עבודה מנירוסטה בהזמנה אישית תוכלו לנצל באופן מקסימלי את שטח המטבח.

מכיוון שהמטבח שלכם הוא המרכז של הפעולות הקולינריות שלכם, הפריסה של המטבח שלכם צריכה לשקף את המנות שאתם מתכוונים להגיש. הציוד בו תשתמשו והפריסה של החדר שלכם ייקבעו לפי פריטי התפריט, אם כי ישנם רכיבים מסוימים המשותפים לרוב המטבחים המסחריים.

לאילו אזורים לחלק מטבח תעשייתי?

הדרישות הבסיסיות של המסעדה שלכם וזרימת התנועה בין האזורים צריכים להיות השיקולים העיקריים שלכם בעת תכנון הפריסה של המטבח המסחרי שלכם. ישנן מטרות עיקריות שהמטבח שלכם אמור לשרת:

  1. אזור ייעודי לספקים להורדת סחורה חיוני בכל מטבח. באופן אידיאלי, צריך להיות מספיק מקום פנוי במטבח שלכם עבור קבלת הסחורה הדרושה.
  2. 2. אחסון- מגוון רחב של דברים, כגון כלי בישול ומוצרי מזון, ידרשו מקום אחסון במטבח המסעדה. וודאו שבמטבח שלכם יש מספיק מקום לאחסן את כל הדברים האלה, כמו מוצרים יבשים במזווה ומזונות מתכלים במקררים ומקפיאים מסחריים.
  3. הכנת מזון- משטחי עבודה רבים להכנת מזון עשויים להיות נחוצים עבור המסעדה שלכם, בהתאם לסוג המטבח שאתם מגישים. וודאו שבכל מקום שבו אתם מכינים אוכל יש מספיק מקום לקרש חיתוך, אחסון לכלים נוספים ושטח להעמדת מוצרי גלם.

לעיצוב המטבח באופן פונקציונלי ניתן  להזמין משטחי עבודה ושולחנות נירוסטה בהזמנה אישית בחברת חיינסקי.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here